Sök

Söka studentboende vid terminsstart

Inför terminsstarten är det bara du som har prioritet 1 som kan söka studentbostad. Detta sker enligt principen "först till kvarn" som gäller för en (1) intresseanmälan. Därefter är din prioritet förlorad och du söker på samma sätt som de som inte har någon prioritet.

1. Sök efter ett lämpligt boende

A. Se till att kryssrutan "Studentbostad" är ibockad på sidan med lediga studentboenden.

B. När du hittar ett boende du är intresserad av klickar du på detta för att läsa mer om det.

C. Vill du ha boendet klickar du på knappen "Gör en intresseanmälan". Obs! Du kan endast göra en sådan intresseanmälan, sedan förlorar du din prioritet. Det gäller alltså att välja sitt boende med omsorg, samtidigt som det gäller att vara snabb – om du väntar för länge med att intresseanmäla dig kan det hända att någon annan hinner före.

SokPrio1

2. Behörighetskontroll

Direkt efter att du har anmält intresse för en bostad så försvinner den från hemsidan och reserveras preliminärt för dig.

3. Kontraktserbjudande

Om du uppfyller kraven för att få ett studentboende så mejlar vi dig en bekräftelse på din intresseanmälan. Du ska svara på kontraktserbjudandet via mina sidor senast kl 12 den tredje dagen från att det skickades, annars går du miste om erbjudandet och du har förlorat din prioritet. Vi bekräftar att vi har mottagit ditt svar. Exempel: Om du får en bekrfätelse den 10:e augusti ska du ha svarat senast den 13:e kl. 12.

4. Kontrakt

När vi har fått ditt svar gör vi en kreditkontroll. Om den godkänns skickar vi dig två exemplar av kontraktet med post. Skriv under båda och skicka tillbaka det ena till oss. I utskicket står det när du senast måste ha skickat tillbaka det. När vi har mottagit det påskrivna kontraktet kommer du inte längre att kunna se hyresobjektet på mina sidor.

5. Hämta ut nycklarna

Nycklarna och bostadens besiktningsprotokoll hämtar du vardagar från klockan 13.00 på tillträdesdagen. Om den 1:a i månaden är en helgdag gäller istället nästkommande vardag som tillträdesdag. Tänk på att ha med dig giltig legitimation. Här kan du se var du ska hämta dina nycklar.

Dela denna sida: Twitter Facebook E-post