Sök

Söka studentboende under terminen

En tid efter att skolstarten är över släpper vi boenden som även du med prioritet 2 eller ingen prioritet kan söka. Först till kvarn gäller även i denna uthyrningsprocessen.

1. Gör intresseanmälningar

A. Se till att kryssrutan "Studentbostad" är ibockad på sidan med lediga studentboenden.

B. När du hittar ett boende du är intresserad av klickar du på detta för att läsa mer om det.

C. Vill du ha boendet klickar du på knappen "Gör en intresseanmälan".

SokPrio1

2. Behörighetskontroll

Direkt efter att du har anmält intresse för en bostad försvinner den från hemsidan och reserveras preliminärt för dig. "Först till kvarn" gäller oavsett vilken nivå på prioriteten du har. 

3. Kontraktserbjudande

Om du uppfyller kraven för att få ett studentboende så kontaktar vi dig med ett lägenhetserbjudande. Om du vill ha en visning av lägenheten innan du bestämmer dig kommer detta kunna erbjudas inom en begränsad period. I vissa fall kan visning vara svårt då den tidigare hyresgästen kanske redan hunnit flytta ut. 

4. Kontrakt

Om du får ett kontraktserbjudande tackar du ja eller nej till detta efter eventuell visning. Om du tackar ja till kontraktet gör vi en kontroll av att du inte har några betalningsanmärkningar. KBAB tar sedan kontakt med dig via e-post eller telefon och kontrakt bokas i Bobutiken alternativt skickas ut till din adress. 

Om vi skickar kontrakt till dig

 Vi skickar hem ett brev med två kontrakt samt information om nyckelutlämning och tillträdestid; vanligtvis den första dagen i månaden. Om detta är en lördag, söndag eller annan helgdag blir tillträdesdagen nästkommande vardag. Skriv under och skicka tillbaka kontrakt till oss enligt anvisning. I utskicket står det när du senast måste ha skickat tillbaka kontrakten till oss. Obs! När vi har mottagit det påskrivna kontraktet kommer du inte längre att kunna se hyresobjektet på mina sidor.

Hämta ut nycklarna

Besiktningsprotokoll får du när du hämtar ut nycklarna. Nycklarna hämtar du vardagar från klockan 13.00 på tillträdesdagen. Om den 1:a i månaden är en helgdag gäller istället nästkommande vardag som tillträdesdag. Tänk på att ha med dig giltig legitimation. Nycklarna till din studentlägenhet hämtas hos vårt bovärdskontor på Duettgatan 6, Campus. Öppettider kan du se här.

Dela denna sida: Twitter Facebook E-post