Sök

Söka studentboende

För att kunna söka en studentlägenhet måste du vara antagen till Karlstads universitet eller en Yh-utbildning i Karlstad. Först till kvarn gäller för uthyrningsprocessen av studentlägenheter.

1. Gör intresseanmälan

A. Se till att "Student" är valt i rutan för hyresobjekt på sidan med lediga studentboenden.

B. När du hittar ett boende du är intresserad av klickar du på "Visa objekt" för att läsa mer om det.

C. Vill du ha boendet klickar du på knappen "Intresseanmälan". Observera att en intresseanmälan i det här fallet också är lika med att lägenheten blir din förutsatt att du uppfyller våra krav för att hyra studentbostad. För att fullfölja anmälan måste du inom en dag från din intresseanmälan också tacka ja till bostaden, gör du inte detta eller om du sedan tackar nej kommer du bli sprärrad under en månad från att söka nytt boende. 

2. Kontrakt och visning

När du gjort din intresseanmälan och tackat ja till lägenheten kommer du erbjudas att skriva kontrakt, förutsatt att du uppfyller kraven för att få ett studentboende. Om du tackar ja till kontraktet gör vi en kontroll av att du inte har några betalningsanmärkningar. KBAB tar sedan kontakt med dig via e-post eller telefon och kontrakt skrivs i Bobutiken alternativt skickas ut till din adress. Om du vill ha en visning av lägenheten kommer detta kunna erbjudas inom en begränsad period. I vissa fall kan visning vara svårt då den tidigare hyresgästen kanske redan hunnit flytta ut. 

Om vi skickar kontrakt till dig

Vi skickar hem ett brev med två kontrakt samt information om nyckelutlämning och tillträdestid; vanligtvis den första dagen i månaden. Om detta är en lördag, söndag eller annan helgdag blir tillträdesdagen nästkommande vardag. Skriv under och skicka tillbaka kontrakt till oss enligt anvisning. I utskicket står det när du senast måste ha skickat tillbaka kontrakten till oss. Obs! När vi har mottagit det påskrivna kontraktet kommer du inte längre att kunna se hyresobjektet på mina sidor.

Hämta ut nycklarna

Besiktningsprotokoll får du när du hämtar ut nycklarna. Nycklarna hämtar du vardagar från klockan 13.00 på tillträdesdagen. Om den 1:a i månaden är en helgdag gäller istället nästkommande vardag som tillträdesdag. Tänk på att ha med dig giltig legitimation. Nycklarna till din studentlägenhet hämtas hos vårt bovärdskontor på Duettgatan 6, Campus. Öppettider kan du se här.

Dela denna sida: Twitter Facebook E-post