Sök

Så söker du studentboende

Du börjar ditt bostadssökande med att registrera dig på mina sidor. Du kan sedan logga in dygnet runt och följa dina ärenden.

Innan du kan söka studentboende måste du vara antagen till Karlstads universitet eller till en Yh-utbildning i Karlstad. Du ska också uppfylla några andra krav som framgår av vår uthyrningspolicy

Aktivera dig som student

Just nu fungerar tyvärr inte vår automatiska aktivering av studenter då vi inte får tillgång till antagningslistor inför nya terminer enligt rådande lagstiftning.

För att bli aktiverad som student och kunna vara med och söka studentlägenheter behöver du maila in en kopia på ditt antagningsbesked till bobutiken@kbab.se. När vi har tagit emot ditt mail och aktiverat dig som student skickar vi en bekräftelse på att du är registrerad. När du har fått bekräftelsen kan du vara med och söka lägenheter under lediga boenden.

En kopia på ditt antagningsbesked hämtar du på www.antagning.se.

Ange eventuell medsökande

medsokande
Klicka för större bild

Om du vill dela lägenhet med en kompis i KBAB:s Vännerhemshus så anger du hens uppgifter under fliken "medsökande".

Om du inte har en medsökande kan du lämna denna flik helt tom.

Olika typer av prioritet du kan få vid registreringen

• Prioritet 1

Du bor bortom pendlingsavstånd. Det är bara studenter med prioritet 1 som kan söka studentboende i samband med att antagningsbeskedet kommer.

• Prioritet 2

Du bor inom pendlingsavstånd och kommer att kunna söka studentboende senare under terminen. Pendlingsavstånd är postnummer som börjar på 660–667, 669, 671, 672, 681–684, 686, 688, 691 och 693.

• Ingen prioritet

Du bor redan i Karlstads tätort och kommer att kunna söka boende senare under terminen, men prioriteras då efter sökande som har prioritet 1 eller 2.

Sök lediga studentbostäder

Det finns två olika tillvägagångssätt för uthyrning av studentboenden:

olikaboendetyper1. Tillvägagångssätt vid terminsstart

Endast du som har prioritet 1 kan söka boenden vid terminsstart, dvs i samband med att antagningsbeskeden kommer. Läs mer om detta tillvägagångssätt via länken nedan.

Så här söker du studentboende vid terminsstart »

2. Tillvägagångssätt under terminen

Lägenheter som kan sökas av alla studenter, oavsett prioritet, publiceras oftast lite längre fram när de flesta med prioritet 1 har fått boende.

Så här söker du studentboende under terminen »

Viktigt!

  • Kolla din e-post dagligen under tiden du söker. Eftersom efterfrågan är så stor behöver vi få snabba besked från dig när vi t.ex. skickar erbjudande om kontrakt. Om du inte svarar inom angiven tid så går du miste om erbjudandet. Kontrollera skräppostmappen och att ditt e-postkonto inte är fullt. Gå gärna in på mina sidor och titta till aktuella ärenden ifall mejlen av någon anledning inte skulle komma fram.
  • Håll dina personuppgifter på mina sidor uppdaterade, eftersom vi använder dessa när vi hyr ut lägenheter. Du ansvarar själv för att adress, telefonnummer, e-postadress och så vidare stämmer.
  • Du som har prioritet 1 har enbart denna prioritet på en intresseanmälan, dvs du kan bara intresseanmäla dig en gång. Om du vill söka en ny bostad har du möjlighet först senare under terminen, då alla studenter oavsett prioritet kan söka.
  • Om du har prioritet 1 kan det även bli så att vi tilldelar dig ett boende. Boendet kan vara tillfälligt i väntan på att vi kan erbjuda ett ordinarie studentboende.

Börja samla poäng

När du söker KBAB-lägenheter som inte är studentboenden ska du bl.a ange i vilka områden du helst vill bo, för att samla poäng på husgrupper som ligger där. Detta är inte obligatoriskt som student, men ett tips är att du gör dina lägesval ändå. På så vis kommer du igång med ditt poängsamlande och har ökar dina chanser när du söker en vanlig lägenhet efter din studietid.

Dela denna sida: Twitter Facebook E-post