Sök

Plus- och trygghetsboende

Sveriges befolkning lever allt längre och många bor kvar i sin lägenhet högt upp i åldrarna. KBAB:s koncept med trygghetsboende och plusboende skapar förutsättningar för detta och bidrar till att tryggheten och trivseln i området ökar. Och det är inte bara äldre som uppskattar konceptet.

De särskilda trygghets- och plusbovärdarna i området gör att fler får en personlig relation med sin hyresvärd. Genom aktiviteter och mötesplatser bryts ensamheten och gör att grannar lär känna varandra och börjar nätverka.

Rigmor har hittat hem

Följ med till KBAB:s plusboende på Hemvägen/Plintgatan. Där har Rigmor bosatt sig efter att ha flyttat runt hela livet. Hör henne berätta om varför hon trivs så bra här.

Folder

Vi förklarar koncepten plusboende och trygghetsboende på fyra sidor. Klicka och bläddra direkt på skärmen.

 

Aktivitetsaffisch

Under bussresan besöker vi trygghetsboendet på Hagaborg. Här kan du se vilka aktiviteter vi anordnar där under april. Aktiviteterna för alla områden hittar du här.

 

Verksamhetsberättelser

Varje plusboende och trygghetsboende sammanfattar det gångna året i varsin verksamhetsberättelse. Ett exempel på en sådan hittar du nedan. Om du vill läsa fler så hittar du dem här.

 

Vill du veta mer?

Kontakta KBAB:s boendeutvecklare Barbro Nilsson!
Telefon: 054-540 75 92, e-post: barbro.nilsson@kbab.se

Dela denna sida: Twitter Facebook E-post