Sök

Nyproduktion: Vännerhem på Campus 2014

Lagom till höstterminsstarten 2014 stod tre nya femvåningshus färdiga i anslutning till de befintliga studentkorridorerna. Konceptet kallas Vännerhem och går ut på att två kompisar delar på en lägenhet men har varsitt kontrakt.

Konceptet är utvecklat av KBAB i nära samarbete med Moelven Byggmodul AB. Husen producerades i Moelvens fabrik och modulerna levererades med lastbil till byggplatsen, där de monterades samman och färdigställdes. Mycket fanns monterat i modulerna vid ankomst till byggplatsen; såväl stammar och ytskikt som köks- och badrumsinredning.

Totalt finns det 44 lägenheter i de tre husen, vilket alltså ger boende åt 88 studenter. I varje lägenhet bor två vänner som har varsitt rum och sitt eget hyreskontrakt. De delar på lägenhetens kök, toalett och dusch.

På bottenplanen i de tre husen finns plats för olika affärs- och föreningsverksamheter. Områdets bovärdskontor flyttade in på Duettgatan 6. I de två andra husen finns studentföreningslokal, närbutik och pizzeria. 

Månadshyran var vid inflyttningen 3 900 kr per person för tio månader, vilket motsvarar 3 250 kr för tolv månader. Värme, vatten, normalförbrukning av el samt 10/10 Mbit surf ingår i hyran.

Film från produktionen av Vännerhemshusen

vannerhemLghritning

Studenterna har varsitt rum och varsitt kontrakt. De delar på kök och badrum. Lägenheten finns även i spegelvänt utförande.

 

vannerhemSitplan
De tre husen ligger på Campustomten där det tidigare låg en studentpub.

 


vännerhem3
Första sågtaget för de nya husen togs den 23 januari 2014 av Karlstad Studentkårs ordförande Johnny Johansson och studentföreningen KarlEkons ordförande Elin Karlsson.

lastbilmedmodul
31 mars: De första modulerna anländer till Campusområdet med lastbil.

modullyft
31 mars: Med en stor kran lyfts modulerna på plats – en efter en.

kok
Knappt två veckor efter byggstart fanns en färdig visningslägenhet. 

fardigahus
Lagom till höstterminen 2014 stod de tre husen inflyttningsklara.

IMG_5513
Den 4 september 2014 invigdes de nya husen med pompa och ståt.

Dela denna sida: Twitter Facebook E-post