Sök

Lyktan – 44 nya lägenheter vid Ruds centrum

Alldeles intill Ruds centrum, på andra sidan vägen av KBAB:s nybyggda hus Lanternan, bygger vi ett likadant åttavåningshus med 44 två- och trerumslägenheter.

Projektnamn

Lyktan – som likt tvillinghuset Lanternan på andra sidan gatan lyser upp bland de närliggande kvarteren som alla har namn efter Värmländska sjöar.

Adress

Fadderortsgatan 45, Karlstad

Beställare

Karlstads Bostads AB

Totalentreprenör

NCC Construction Sverige AB

Om huset

Punkthus av SABO:s standardmodell Kombohus Plus innehållande 44 lägenheter i åtta våningsplan. Varje våningsplan innehåller tre treor och tre tvåor, förutom entréplanet som utöver två lägenheter bland annat innehåller tvättstuga, lägenhetsförråd och postboxar.

Byggkostnad

Cirka 66 miljoner kronor.

Lägenhetstyper

14 st 2 RoK, 54 m²
7 st 2 RoK, 56,8 m²
16 st 3 RoK, 60 m² 16
7 st 3 RoK, 65,4 m²

Se sidan lägenhetsförteckning för mer information.

Hyra

Hyresförhandlingen är ej påbörjad. KBAB har en förväntan på en hyresnivå i förhållande till investering likt tidigare genomförda projekt.

Lägenhetsstandard

Vardagsrum, sovrum, hall och kök kommer att ha ekmönstrat laminatgolv i hög kvalitet och tapetserade väggar. Badrummet har klinker med golvvärme och kaklade väggar som standard. Lägenheterna kommer att ha inglasade balkonger i storleken 1,8 m×2,8 m.

Så söker du

Lägenheterna kommer att släppas i omgångar i mitten av 2017. Exakta datum för de olika omgångarna är ännu ej bestämda. När uthyrningen börjar lägger vi ut lägenheterna på vår sida med lediga lägenheter, där du söker dem på samma sätt som övriga KBAB-lägenheter. För att samla så mycket poäng som möjligt bör du välja husgruppen "Horsensgatan 1, Fadderortsgatan 45" som ett av dina lägesval på "mina sidor".

Inflyttning

Preliminärt runt mars 2018.

Dela denna sida: Twitter Facebook E-post