Sök

Vinnare i skulpturomröstningen utsedd!

Vinnande bidraget

2014-06-03 Sju examensstudenter från Stenebyskolan i Dalsland har med var sin skulptur deltagit i en omröstning för att utsmycka kullarna vid infarten till Hemvägen/Plintgatan. Nu är röstningen klar och vinnande bidrag presenterades i utställningslokalen på Hemvägen 14 förra veckan.

Omröstningen avslutad

Bilder på skulpturerna har visats i utställningslokalen och på KBAB:s webbplats och omröstningen avslutades den 23 maj. Av de sju tävlingsbidragen var det tre som framträdde som tydliga favoriter där alternativ nummer två, Jokum Lind Jensens bänk i järn och ek, vann med en knapp marginal. På andra plats kom alternativ nummer sex, Maria Nieminens papperskasse i järnplåt och som trea tog bidrag nummer sju plats, Justus Braunschweigs skulptur av runda rördelar i järn. Nu återstår att besluta hur många av dessa som ska sättas upp till allmän beskådan under sommaren.

Bästa motiveringen vann konstverk

I samband med omröstningen kunde man genom att lämna en motivering vara med och tävla om ett konstverk av Johan Gaellman som nyligen haft en utställning på Hemvägen 14. En jury med representanter från Riksteatern Värmland, KBAB och boende i området utsåg Syster Knutssons motivering som vinnare. Den löd: ”För att likt Nils Ferlin få sitta på bänken, beundra och vila på Hemvägen”.

Syster-och-Gaellman

Konstnären Johan Gaellman delar ut priset till Syster Knutsson som vann för bästa motivering.

Vi säger tack till alla som röstat och särskilt grattis till Syster Knutsson och vinnande skulptören Jokum Lind Jensen.

Dela denna sida: Twitter Facebook E-post