Sök

Vattenläcka på Orrholmen

2016-12-28 En akut vattenläcka inträffade under onsdagsmorgonen på Orrholmen. Kommunen stängde av vattnet på vissa adresser under tiden som ledningen lagades.

Uppdatering 12.30

Läckan är lagad och ledningarna påkopplade igen. Vattnet kan innehålla lite grus och vara missfärgat till en början. Spola ur kranen tills vattnet är klart, så går det bra att dricka sedan. Du behöver inte koka vattnet.

Vi bevakar ledningen under en tid i händelse att nya läckor skulle uppstå.

Uppdatering kl. 10.25

Vattenavstäningningen har kunnat begränsas till Styrbordsgatan 2, 4, 6 och 8. Eventuellt omfattas även delar av Västra Raden.

Du som fortfarande har vatten vid 10.30-tiden kommer inte att bli drabbad av avstängningen.

Uppdatering kl. 09.55

Vattnet är nu avstängt på Styrbordsgatan 2–16. Eventuellt kan fler adresser på Styrbordsgatan och Västra Raden drabbas av störningar helt eller delvis.

Vattentankar finns uppställda här:

  • Gården mellan Styrbordsgatan 6–8 och Västra Raden.
  • Parkeringsfickan vid Styrbordsgatan 10 inne i garaget.

Kommunen har i nuläget ingen prognos för när lagningen kan vara klar.

Uppdatering kl. 09.30

Läckan har inträffat mellan Styrbordsgatan 4–6. Vi har ännu ingen information om vilka adresser som kommer att bli utan vatten eller när avstängningen kommer att ske.

Kl. 08.15

I skrivande stund vet vi inte omfattningen av vattenläckan då kommunen håller på att gräva upp marken där läckan inträffat.

Vi uppdaterar informationen när vi vet vilka hus som kommer att bli utan vatten under lagningsarbetet. I värsta fall drabbas samtliga av KBAB:s hus på Orrholmen.

Det kan vara en bra idé att tappa upp lite vatten i en flaska, gryta eller hink så att du klarar dig under tiden som lagningsarbetet pågår. Om avstängningen blir omfattande kommer kommunen att placera ut vattentankar.

vattenlacka2

Dela denna sida: Twitter Facebook E-post