Sök

Varning för oseriöst elbolag!

2014-01-21 Vi vill varna för elförsäljare som nu rör sig runt bland annat Hemvägen/Plintgatan och Rud. Dessa försäljare kommer från ett bolag som tidigare varit i blåsväder för oseriösa försäljningsmetoder. De knackar nu dörr för att få hyresgäster att teckna elavtal hos dem.

Det är viktigt att du inte visar din elfaktura för försäljaren då de kommer åt viktig information så som ditt anläggningsnummer.

Om ångrar att du tecknat avtal med ett elbolag så kan du göra så här:

1. Ångra ditt avtal. Enligt distans- och hemköpslagen har du 14 dagars ångerrätt om du gått med på ett avtal via telefon eller om du tackat ja till en försäljare som sökt upp dig i ditt hem. Vänd dig direkt till elbolaget som du tecknat avtal med/lurats att teckna avtal med.

2. Får du inget svar på telefon mejlar du bolaget. Var tydlig med att du vill utnyttja ångerrätten och häva avtalet. Mejla en kopia till Rådrummet på radrummet@karlstad.se

3. Agera direkt! Vänta inte in bekräftelsen från det nya elbolaget. Ibland kommer denna först efter två-tre veckor och då har ångerrätten upphört att gälla.

Dela denna sida: Twitter Facebook E-post