Sök

Värmländsk hövding gjorde jordgubbsklipp

2014-06-22 Femtiofem meter jordgubbar, en äppelman och en ananas med uggleskugga. Ja så ser Orrholmsgaragets hittills största konstverk ut. Dagen innan midsommar invigdes det av landshövding Kenneth Johansson.

– Det är ett konstverk som inspirerar, menade landshövdingen innan han tog till saxen och förklarade graffitiväggen invigd.

Själv kopplade Kenneth Johansson ihop jordgubbarna med svensk sommar och inte minst den nalkande midsommaren. Och visst blir man på gott humör när man möts av glada bär och frukter när man är på väg från bussen, till tvättstugan eller för att hämta bilen.

– Du har åstadkommit något som vi kan ha mycket glädje av och som du kan vara stolt över, sade Kenneth Johansson till konstnären DVD Boring.

Invigningen följdes av fler festligheter i form av musikunderhållning och förfriskningar. Om det bjöds på jordgubbar? Givetvis.

invigning2

Orrholmsborna såg ut att gilla sitt nyaste konstverk. Konstnären DVD Boring påpekade att det finns fler tomma väggar i garaget. Kanske får vi se mer graffiti framöver?

Dela denna sida: Twitter Facebook E-post