Sök

Tryggt boende fyllde tio år

2013-05-13 Det var dukat för stort kalas med tipspromenad, tårta och celebert besök då de boende på Karlstads Bostads AB (KBAB) trygghetsboende firade Järpens tioårsdag.
- Tack så mycket för att ni finns, säger Gunnar Persson, verksamhetsutvecklare på KBAB.

KBAB:s variant av trygghetsboende är unik och omfattar både äldre och yngre personer. På varje boende arbetar två eller tre trygghetsvärdar som är anställda både av KBAB och av vård- och omsorgsförvaltningen. Värdarna bidrar med trygghets- och trivselskapande aktiviteter för alla i området. Det kan till exempel handla om att anordna caféer, promenader och studiebesök. De kan även hjälpa till med vardagsbestyr som att hänga upp gardiner, byta en trasig lampa eller att följa med och handla när någon behöver tillfällig hjälp.

Tioårskalaset på trygghetsboendet Järpen i Viken lördag 11 maj bjöd på en strålande solskensdag och ett långbord med drömrulltårta och kaffe hade dukats fram.
- Idag kan våra boende ta del av en tipspromenad och sång från Vikenpojkarna. Även Räddningstjänst kommer hit för att låta de boende öva på att släcka bränder, säger Maria Myringby, trygghetsvärd på Järpen.

Dagen inleddes med tal från Thomas Olsson (C), styrelseordförande i KBAB, och Marléne Lund Kopparklint (M), ordförande i vård- och omsorgsnämnden.
- Våra trygghetsboenden är det bästa vi har, och vi är väldigt glada för att ni vill bo här, säger Thomas Olsson.

- Genom att ge hjälp med de vardagsysslor som att byta en trasig glödlampa eller följa med till affären bidrar trygghetsboendena till att man kan bo kvar så länge som möjligt, och tack vare alla aktiviteter som erbjuds förebyggs ensamhet bland de boende, säger Marléne Kopparklint.

Och de boende är väldigt nöjda med den service och de aktiviteter som erbjuds vid trygghetsboendet.
- Vi har bott här i tolv år, och boendet är verkligen idealiskt. Caféer, gympa och allt annat som händer här uppskattas verkligen. Sedan är ju läget otroligt bra eftersom det ligger väldigt nära centrum och Mariebergsskogen, säger Margot Berggren.

- Det här är perfekt! Läget är jättebra, och de som arbetar här gör verkligen ätt fantastiskt jobb för oss hyresgäster, säger Holger Haffling.

Dela denna sida: Twitter Facebook E-post