Sök

Stadsmissionen får julgåva

2014-12-16 Det finns många utsatta människor i dagens samhälle. Personer som lever i utanförskap, fattigdom och missbruk. En av de organisationer som finns till för just dessa människor är Stadsmissionen i Karlstad. KBAB är glada över att kunna ge ett bidrag till deras fina arbete, så här i juletid.

stadsmissWeb
KBAB:s styrelseordförande Thomas Ohlsson överlämnar presentcheck och en julblomma till Britt-Marie Bråby och hennes kollegor.

– Vi har nog en tjugo, trettio personer som kommer till oss varje dag. Det är både män och kvinnor och de kan vara så unga som tjugo år och uppåt, säger Britt-Marie Bråby.

Hon arbetar som samordnare på Stadsmissionen i Karlstad och har gjort så i över tjugo år. Hon känner väl till alla besökare och får följa dem i både med- och motvind.

– Många av dem lyckas till slut ta sig ur sitt missbruk och ordna upp sitt liv. Men sedan finns det andra som inte klarar sig, säger hon.

Mat, dusch och rena kläder

Till Stadsmissionens lokaler på Herrgårdsgatan besökarna få sig en bit mat – frukost, lunch och kaffe. Det finns också möjlighet att få duscha och få kläder tvättade.

– Här om dagen erbjöd vi dem fotvård och klippning här på kontoret. Det var mycket uppskattat, berättar Britt-Marie.

Julgåvan från KBAB på 10 000 kronor överlämnades av styrelseordförande Thomas Ohlsson veckan innan jul. 

– Tack så mycket! Det är ett uppskattat bidrag som kommer väl till användning i vår verksamhet, hälsar Britt-Marie till KBAB:s anställda och hyresgäster.

Dela denna sida: Twitter Facebook E-post