Sök

Snart släpper KBAB vårens studentboenden

2015-12-04 Nu är det inte långt kvar innan antagningsbeskeden inför vårterminen kommer. För den som antas till en utbildning på Karlstads universitet, eller en Yh-utbildning i kommunen, lägger KBAB ut lediga studentboenden på webben den 11:e december.

Från och med den 10 december kommer den som blivit antagen att kunna aktivera sig som student på ”mina sidor” på kbab.se.

Precis som tidigare år kommer KBAB att prioritera studenter som bor utanför pendlingsavstånd. Dessa får prioritet 1 när de aktiverar sig och det är bara de som kommer att kunna söka boende i samband med att boendena släpps den 11:e.

Om det finns lediga boenden kvar efter att alla med prioritet 1 har fått bostad, kan de med lägre prioritet börja söka.

Många vill ha boende

– Just nu ser det ut som att det kommer att bli stor konkurrens om de lediga boenden som vi släpper den 11:e december. Det är inte säkert att vi kan ge boende till alla som har prioritet 1, säger Mats Hedlund som är koordinator för uthyrning på KBAB.

Rådet är därför att höra sig för hos andra hyresvärdar i Karlstad och i grannkommunerna.

– Vi har också fått erbjudanden från privatpersoner som kan tänka sig att hyra ut boende till studenter under en begränsad tid. Dessa kallas "hjärterum” och släpps när våra ordinarie boende tar slut, säger Mats Hedlund.

Ingen garanti 

Till skillnad från tidigare år så lämnar KBAB nu ingen garanti för att alla studenter ska få bostad. Med en allt större efterfrågan på studentbostäder har bolaget inte längre möjligt att garantera boende åt alla studenter. I KBAB:s nya ägardirektiv, som beslutats av kommunfullmäktige, finns bostadsgarantin inte längre med.

Mer information

» Så söker du studentboende
» Andra bostadsbolag i Karlstad och kranskommuner
» Hjärterum

Dela denna sida: Twitter Facebook E-post