Sök

Skulpturparken invigd!

2014-06-26 I måndags fick de tre vinnande bidragen i skulpturomröstningen äntligen sina platser på kullarna vid infarten till Hemvägen/Plintgatan. På tisdagen invigdes skulpturparken som kommer att stanna över sommaren, som minst.

Molnen skingrades över Våxnäs i samma veva som bovärdarna tände grillen. Ett femtiotal personer samlades för att fika, äta korv och ta del av programmet som inleddes med tal bland annat av KBAB:s förre vd Olov Bylock. Det var sedan kultur- och fritidsnämndens vice ordförande Björn Samuelsson som klippte bandet som i ena änden hölls av Susanne Berggren, Riksteatern Värmland, och Käty Örtengren, boende på Hemvägen. I andra änden höll Olov Bylock, Jörgen Andersson, bovärd och Justus Braunschweig, skulptör från Stenebyskolan.

BAB_4626

Hemvägens egen Chris Bobino från Texas visade upp skateboardkonster på agoran och stämningen steg ytterligare när sex lindyhop-dansare svängde loss till musik från en äkta vevgrammofon. Det var DJ Johan Fälth som spelade stenkakor ur hyresgästen Kätys skivsamling.

IMG_2025

BAB_4630b

BAB_4688
Jokum Lind Jensens bänk fungerar bra!

BAB_4664
Majestätisk papperskasse i plåt av Maria Nieminen.

BAB_4695
Justus Braunschweigs Circular fragment.

De tre eleverna från Stenebyskolan som står bakom de tre skulpturerna är Jokum Lind Jensen, Justus Braunschweig och Maria Nieminen. De har lånat ut sina verk över sommaren, men om de boende i området vill ha skulpturerna kvar kommer möjligheterna för en permanent park diskuteras.

Välkommen till Hemvägen/Plintgatan om du vill titta på utställningen!

 

Dela denna sida: Twitter Facebook E-post