Sök

Sjögången nominerades till hållbarhetspris

2013-09-20 Under torsdagen delade Nätverket för hållbart byggande ut utmärkelsen "Grundstenen" – Värmlands pris för hållbart byggande. KBAB:s nybygge på Sjögången var en av tre nominerade kandidater.

Det var i samband med ett seminarium om lågenergihus, arrangerat av Energikontor Värmland i samarbete med Energimyndigheten, som nätverket delade ut priset.

– Alla tre nominerade är goda exempel på beställarinitiativ och väl värda årets pris, säger juryn med Malin Olin från Karlstads universitet på ordförarposten.

Motiveringen för Sjögången lyder:

Karlstads Bostads AB har med stort engagemang befäst sin roll som en av de beställare som driver utvecklingen för ett mer hållbart byggande. I och med projektet Sjögången har fler hållbarhetskriterier beaktats jämfört med tidigare projekt, vilket bland annat resulterat i utmärkelsen LEED Guld. Byggnaden innehåller flera nyskapande lösningar. Speciellt imponerande är omsorgen om detaljer. Byggnadsutformningen förväntas också ge långsiktigt små underhållsbehov.

Vinnare av priset blev Sveaplan i Grums, som enligt juryn har förvandlat ett problemhus till eftertraktat boende med hjälp av små medel och långsiktigt hållbar ekonomi.

Dela denna sida: Twitter Facebook E-post