Sök

SABO besökte KBAB för att inspireras av energiarbete

2014-02-25 Torsdagen den 20 februari fick KBAB besök av Per Holm, energiansvarig på SABO, Sveriges Allmännyttiga Bostadsföretag. År 2013 blev KBAB tilldelad priset som ”årets energiutmanare” och nu gjorde SABO ett besök hos KBAB för att inspireras av hur KBAB strukturerar upp sitt energiarbete.

Per Holm träffade Mats Enmark, vd för KBAB samt Anders Björbole, energijägare på KBAB och diskuterade KBAB:s sätt att arbeta med energi. Per fick även träffa samtliga tekniker och energijägare hos KBAB för att få en inblick i hur deras vardag ser ut. De diskuterade bland annat el-effektivisering på området belysning med inriktning på ett helhetsgrepp gällande underhåll, ljuskällor och armaturer.

perholm
Per Holm, energiansvarig på SABO och Mats Enmark, vd för KBAB tittar på en temperaturgivare som Per-Åke Örtlund, ansvarig fastighets-IT på KBAB har tagit fram och som placeras i lägenheter vid renovering och nybyggnation. 

Per informerade även om SABO:s arbete med att försöka förhindra att individuell mätning av värme blir ett tvingande krav. Han är även ordförande i den så kallade ”Nils Holgersson-gruppen” vilket är en grupp som årligen kartlägger priser för avfall, VA, el och fjärrvärme i Sveriges alla kommuner. Därför avslutades dagen även med ett besök på Karlstads Energi AB med diskussioner om kundrelationer och en önskad öppenhet mellan fjärrvärmebolag och kund.

perholm1
Per Holm, energiansvarig på SABO

Dela denna sida: Twitter Facebook E-post