Sök

Pizzaparty när KBAB invigde Karlstads nyaste studentboenden

2014-09-04 Ett hundratal pizzasugna studenter dök upp i solskenet på Campusområdet när KBAB på torsdagen firade att de 44 nybyggda Vännerhemsbostäderna nu står klara. Invigningen skedde, förutom med gratis pizza och piroger, även till pampig trumpetfanfar och ballonger i luften.

De tre husen, som består av sammanlagt 44 studentlägenheter, började byggas i april i år och stod klara för inflyttning redan nu till terminsstart. Ett rekordsnabbt bygge som alla tre representanter på plats från KBAB och Karlstads Studentkår hyllade i sina invigningstal.

– Vi vill tacka för att KBAB har byggt de här nya studentbostäderna. Det behövs verkligen här i Karlstad och vi hoppas att vi får vara med om fler invigningar som den här framöver, sa Studentkårens representant Mikael Hedin.

Och KBABs vd Mats Enmark och styrelseordförande Tomas Ohlsson ser ljust på framtiden.

– Tack vare den här modellen med modulhus och att vi hittat det här konceptet med kompisboende, gör att vi tror på att kunna bygga fler sådana här hus för studenter inom snar framtid.

Vännerhemskonceptet bygger på att två studenter delar på en lägenhet. De tre husen har nu alltså 88 hyresgäster och innehåller dessutom en närbutik, pizzeria, studentföreningslokal, bovärdskontor och övernattningslägenheter.

IMG_5513
Med en fanfar och ett ballongsläpp förklarades de tre nya husen invigda.

IMG_5479
Kön av studenter ringlade stundtals lång till de microbombade godsakerna.

Dela denna sida: Twitter Facebook E-post