Sök

Orrholmsgaragets egen stjärnhimmel invigd

Väggmålningen "Stjärnhimlen" i Orrholmsgaraget.

2017-03-27 Under 2016 stod den klar, Marja i Myroms 30 meter långa hyllningsvägg till David Bowie i Orrholmsgaraget. Efter att ha kompletterat med bland annat Café August-artister och Sven-Erik Magnusson var det i fredags dags för invigning av det färgglada konstverket.

När David Bowie gick ur tiden för drygt ett år sedan fick Marja Hallstensson, mer känd som Marja i Myrom, en ingivelse och lust att måla som inte ville släppa. Hon fick idén att göra en hyllningsvägg till Bowies ära och frågade KBAB om hon fick göra ett verk i Orrholmsgaraget.

Nu pryder både Bowies och andra stjärnors porträtt, som Michael Jackson, Prince och Janis Joplin, en 30 meter lång och färgglad vägg i garaget. Dessutom utökade Marja konstverket i februari i år med en hyllning till Café August och all den musik som flödat ut därifrån under årens lopp. Och självklart har även Karlstadslegenden Sven-Erik Magnusson fått en plats på väggen.

Döptes till Stjärnhimlen

Under invigningen fick konstverket sitt namn: Stjärnhimlen. KBAB utlyste i somras en tävling för att få in förslag från boende och andra och många kreativa förslag har trillat in sedan dess. Johan Östling har varit enväldig domare och utsett namnet och därmed också vinnaren i tävlingen.

Konstverket invigdes av Ann-Cathrine Brååth från Café August. Deltagarna på plats bjöds sedan på bubbel och snacks till underhållning av Môra-Per.

Marja i Myrom framför sitt konstverk.
Konstnären Marja i Myrom framför en del av sitt konstverk Stjärnhimlen.

Dela denna sida: Twitter Facebook E-post