Sök

Orrholmen levererade på Fifaturneringens andra dag

2013-10-10 Det var ett stort gäng som besökte Orrleken på Orrholmen för att kämpa om vilka fyra som skulle gå vidare till finalspelet i fotbollsspelet Fifa.

Redan en halvtimme innan Fifaturneringen drog igång hade ett 20-tal barn och unga samlat sig utanför Orrlekens lokaler. När dörrarna öppnades var det ett 70-tal som hade hittat dit för att spela Fifa, vara åskådare och vara med och tävla i grenar som tipspromenad, gissa spelaren och kasta boll på ett bollplank. Det hölls även en inofficiell trixtävling med fotboll. 

- Vi är väldigt nöjda med att så många kom, säger Barbro Nilsson, flödesägare på KBAB.

- Det här är riktigt kul, och barnen har verkligen mycket energi, säger Rajab Ibrahim, en av ledarna från vår samarbetspartner Orrholmens IF. De har kommit på våra träningar och frågat en massa, så det är tydligt att de uppskattar detta.

Matcherna i turneringen spelas med en längd om fyra minuter, och går vidare till förlängning och straffar. Under matcherna får man välja det lag man vill, men de mest populära är naturligtvis FC Barcelona och Real Madrid. Vissa vågade sig på en utmaning, och både Aston Villa och Arsenal blev använda under kvällen på Orrholmen.

Från varje område där matcherna spelas går fyra personer vidare till slutspelet på Hagaborg 30 oktober.

De som gick vidare från Orrholmen var:

  • Albin Enbacker
  • Tim Caris
  • Ibrahim
  • Keren Agirman

Se uppslag i ditt trapphus för en översikt över platser där Fifaturneringen spelas.

Dela denna sida: Twitter Facebook E-post