Sök

Omröstningen om nytt konstverk klart

2013-12-15 Under december månad har man haft möjlighet att rösta fram vilket konstverk som ska målas på en vägg i Orrholmsgaraget, och nu är resultatet klart.

Totalt har det funnits tre förslag som alla har kunnat vara med på att rösta fram vid en publik visning och på webben. Konstverket, som blir 50 meter brett och 2 meter högt, kommer att påbörjas så snart som möjligt.

- Nu när vi har ett resultat så hoppas vi att det direkt efter helgerna dras i gång med arbetet att uppföra konstverket. Konstnären DVD Boring och Konstfrämjandet står beredda så förhoppningsvis någon gång under vårkanten står verket invigningsklart. Och då har Orrholmsgaraget de i särklass största konstverken i inomhusmiljö, i varje fall i Värmland, säger Torbjörn Eriksson, Garagegruppen.

Många röstade

Under de dagar som omröstningen pågått har 317 röster mottagits, vilket Garagegruppen som ansvarar för de kulturella aktiviteterna i Orrholmsgaraget är väldigt nöjda med.

- Vi är naturligtvis glada för att det samlade röstetalet ordentligt överstiger 300. Det vittnar om att det som sker i garaget engagerar och intresserar. Trots att det varit konst- och kulturaktiviteter i långt över ett decennium finns en nyfikenhet för Orrholmsgaraget. Detta gör att vi motiveras till fler insatser. Vi är också glada för att det vi gjort och gör blivit en inspiration för andra bostadsområden. Det som sker på bland annat Hemvägen/Plintgatan på  Våxnäs är en direkt följd av vårt framgångsrika arbete i Orrholmsgaraget.

För konstnären DVD Boring är detta ett helt nytt sätt att jobba på i och med att man har haft möjlighet att rösta fram det förslag man tycker bäst om.

- Det är spännande att prova detta nya och ganska ovana sättet att jobba på, men jag tycker det har fungerat bra, säger DVD Boring.

Tight race

De många rösterna har nu räknats, och fördelar sig enligt följande:
Förslag 1 ”Shapes” fick 68 röster
Förslag 2 ”Jordgubbarna och Äppelmannen” fick 129 röster
Förslag 3 ”Jag vill bo i en svamp” fick 120

Av de tre alternativen framstår förslag två ”Jordgubbarna och Äppelmannen” som vinnaren med en marginal på bara nio röster.

- Vi tycker att det jämna resultatet mellan två av alternativen kanske inte är så förvånande då båda är, som vi i garagegruppen anser, lämpliga för det storformat som Orrhomsgaraget erbjuder. Båda förslagen har konstnärliga kvaliteter som passar i den unika miljön.

- Det kommer att bli kul att få förverkliga Jordgubbarna och Äppelmannen i garaget, säger DVD Boring.

Konstnärens tankar kring konstverket ”Jordgubbarna och Äppelmannen”: I 2009 diskuterade konstnären med en kollega om det vore önskvärt med fler vänner. Då dök äppelmannen upp. Äppelmannen är en karaktär i en parallell värld. Där jordgubbar är standard valuta. Solen åker på semester och trots att allt ser plant ut händer alla möjliga tokigheter. Man kan se Äppelmannen i oändligt många varianter men ändå finns det bara en. I detta förslag så står jordgubbarna på rad men trots dess enkelhet är allt inte riktigt som man tror.

Nedan ser du förslaget som röstades fram som vinnare. Observera att bilden enbart är menad som inspiration för konstnären. För att se övriga förslag som man kunde rösta mellan kan du besöka denna sida.

jordgubb

 
Dela denna sida: Twitter Facebook E-post