Sök

KBAB söker nya Hjärterum för höstens studenter

2016-05-22 Karlstad är fortsatt en populär studentstad och även i år spås det bli svårt att hitta boende åt alla nya studenter vid terminsstarten. Därför satsar KBAB nu på en ny säsong med konceptet Hjärterum för att hjälpa fler som har ett rum över i sin villa eller liknande att hyra ut till en student.

Bild_skor_stampel_webb_540

Hjärterum startades förra året med ambitionen att ge alla studenter tak över huvudet under de första veckorna av terminen när söktrycket är som störst. Och resultatet blev över förväntan. Över 100 Karlstadsbor öppnade förra året upp sina hem för studenter som inte lyckats hitta annat boende.

Guld värt med tillfälliga boenden
- Vi är jätteglada och tacksamma att så många öppnade hjärtat och sina hem för studenterna. Det är just de första veckorna som är kritiska när alla ska ha boende samtidigt, sen blir det en del ledigt igen längre in på terminen. Så att ha de här Hjärterummen där privatpersoner hyr ut i någon månad upp till en termin är guld värt. Vi hoppas därför på att få många Karlstadsbor att ställa upp även i år, så att ingen student behöver tacka nej till sina studier på grund av bostadsbrist, säger Mats Hedlund, strategisk koordinator med ansvar för kund och uthyrning.

Matchning och rådgivning
Hjärterum är ett koncept som innebär att KBAB hjälper dig som privatuthyrare att få kontakt med en student som behöver ett tillfälligt boende. Vi kan även hjälpa till med tips och råd, förmedla kunskap om lagar och regler kring uthyrning, tillhandahålla mallar för hyresavtal och besiktningsprotokoll och rådgöra om hyressättningen till exempel. Som privatuthyrare skriver du hyresavtal direkt med studenten i fråga, men har KBAB som en trygghet i ryggen om du behöver hjälp och stöd.

Har du ett Hjärterum hemma hos dig?
I år söker vi framför allt rum hos villaägare inom Karlstads tätort. Det kan vara allt ifrån ett ombyggt garage eller källare till ett vanligt rum i villan, med tillgång till kök och badrum. Låter det intressant anmäler du dig till oss genom att fylla i ett webbformulär här på hemsidan eller genom att kontakta KBAB:s bobutik. När du gjort din anmälan tar vi kontakt med dig och kommer på ett besök innan ditt rum läggs upp i vår matchningsbank. Förmedlingen av Hjärterummen startar sedan i augusti när våra egna studentboenden tagit slut.

Läs gärna mer om Hjärterumskonceptet här.

Dela denna sida: Twitter Facebook E-post