Sök

Ny café- och övernattningslokal invigd

2014-12-09 Från förråd till fik – och dessutom en liten övernattningslägenhet. Ja den gamla lagerlokalen på Kvarnberget har verkligen fått ett bättre användningsområde efter att ha renoverats. På tisdagen invigdes den nya träffpunkten av Berit Wendes Ekblom, trogen hyresgäst på Kvarnberget.

Det som tidigare var en förrådsyta har under renoveringen delats in i två delar: en cafélokal och ett övernattningsrum. Båda är mycket efterlängtade av hyresgästerna på området och ger stora möjligheter att umgås och att kunna erbjuda sängplats åt släktingar och vänner som kommer på besök.

– I cafélokalen kommer vi till exempel att bjuda in till fikastunder, luciamys och filmvisning, säger Madeleine Wass som är plusbovärd på området.

Viktigt med bra lokal

Önskemål finns också om att få lära sig nya saker. Till exempel har KBAB tidigare anordnat en smyckeskurs för hyresgästerna och det finns även önskemål om en konstkurs. Att ha en bra lokal att vara i är A och O för att kunna erbjuda dessa olika typer av aktiviteter.

– Det betyder väldigt mycket för oss att ha tillgång till en egen lokal som vi kan göra i ordning efter behov. Både vi och hyresgästerna tror att det kommer att bli jättebra, säger Madeleine Wass.

Klippte bandet

En av hyresgästerna som gladdes åt den nya lokalen är Berit Wendes Ekblom, som varit en trogen besökare i den gamla cafélokalen ”Pratkvarnen”. Hon fick dessutom äran att sköta invigningen.

– Jag hoppas verkligen att vi får träffas här tillsammans många gånger framöver, sade hon innan hon medelst sax klippte av det blågula bandet och förklarade lokalerna invigda.

BAB_6076
I cafélokalen bjöd KBAB på snittar och bubbel dagen till ära.

BAB_6079
Övernattningsrummet har både ett litet kök och toalett med dusch. Så småningom kommer alla KBAB-boende att kunna hyra det. 

BAB_6082
Plusbovärd Sabina Persson spänner upp bandet som hyresgästen Berit Wendes Ekblom senare klippte av och förklarade lokalerna invigda.

Dela denna sida: Twitter Facebook E-post