Sök

Namnförslagen på skyltkonstverket överlämnade

2013-04-02 I januari färdigställdes ett nytt konstverk bestående av trafikskyltar i Orrholmsgaraget, och som vanligt har de kreativa Orrholmsborna kunnat lämna förslag på vad konstverket ska heta. Nu har dessa förslag överlämnats juryn för överläggning.

Det nya konstverket i Orrholmsgaraget består av en mosaik gjord av vägskyltar med allt från varningstrianglar till trafikljus. Sedan mitten på februari har Orrholmsborna fått lämna in namnförslag på konstverket. Dessa överlämnades 28 mars till en jurygrupp som ska utse det bästa förslaget.

- Alla de som bor här har fått komma med förslag, och totalt överlämnas drygt 60 bidrag till jurygruppen, säger Torbjörn Eriksson från Garagegruppen vid Orrholmsgaraget.

- Vi tre som sitter i juryn ska göra vårt bästa för att utse det mest illustrativa och karakteristiska namnförslaget för det nya konstverket i Orrholmsgaraget. Eftersom det har kommit så många förslag är vi säkra på att vi kommer att hitta det perfekta namnet, säger Erik Risberg, jurygruppens ordförande och verksamhetsansvarig i NTF Värmland*.

En högtidlig avdukning av konstverket kommer att hållas under våren av infrastrukturminister Catharina Elmsäter-Svärd. Exakt datum är inte klart än.

*NTF =Nationalföreningen för trafiksäkerhetens främjande.

Dela denna sida: Twitter Facebook E-post