Sök

Ministerbesök i Orrholmsgaraget

Alice Bah Kuhnke och Gustav Fridolin

2014-11-28 KBAB:s arbete med kultur i sina bostadsområden har blivit uppmärksammat i flera olika sammanhang, både lokalt och på riksnivå. Flera höga politiker har tidigare besökt bland annat Orrholmsgaraget och idag var det nya kulturministern Alice Bah Kuhnke och utbildningsminister Gustav Fridolins tur att göra en konstvandring i garaget.

Miljöpartiet har i helgen kongress i Karlstad och i samband med det passade vår nya kulturminister Alice Bah Kuhnke och språkrör och utbildningsminister Gustav Fridolin på att besöka Orrholmsgaraget. Syftet med besöket var, förutom att titta på konsten, också att få berättat för sig hur KBAB jobbar med kultursatsningar i sina bostadsområden. Som ny kulturminister var särskilt Alice Bah Kuhnke mycket engagerad i besöket.

- Jag tror att människor mår bra av mer kultur och att det är ett sätt att få ihop människor och ge dem sammanhang. Vi kommer att satsa särskilt på kultur i miljonprogramsområden de kommande fyra åren. Det är därför väldigt värdefullt att få komma hit och ta del av hur ni jobbar och få konkreta exempel på vad man kan göra. Tyvärr finns det alldeles för få sådana här typer av satsningar idag, men jag hoppas att det ska finnas fler om några år.

Förutom konstvandringen i garaget fick de bägge ministrarna också en poesistund genom en diktuppläsning av Leif Nahnfeldt, samt en stunds pratstund med ett gäng elever från Orrholmsskolan precis intill Orrholmsgaraget. Och Alice Bah Kuhnke var mycket nöjd med besöket efteråt.
- Det här har varit en väldigt positiv upplevelse och jag tar med mig massor av inspiration härifrån! Det är så kul att se konkreta exempel på satsningar som faktiskt fungerar. 

Ministerbesök2

Garagegruppens representant Torbjörn Eriksson berättade om de olika konstverken i garaget under vandringen. En skolklass från Orrholmsskolan mötte också upp för att svara på hur de upplever Orrholmen, garaget och skolan.

Dela denna sida: Twitter Facebook E-post