Sök

Julgåva till Stadsmissionen och Rädda barnen

2015-12-21 Med bara några dagar kvar till julafton delade KBAB idag ut julgåvor till två olika välgörenhetsorganisationer här i Karlstad: Stadsmissionen och Rädda barnen. För en god sak med hopp om att värma lite extra i juletider!

Stadsmissionen

Det finns många människor som idag lever i utanförskap, fattigdom och missbruk. En organisation som finns till för dessa människor är Stadsmissionen Karlstad. Idag hade KBAB äran att skänka dem en gåva på 15 000 kronor som överlämnades av Carin Skarman, vd på KBAB. Britt-Marie Bråby har arbetat på stadsmissionen i över 20 år och berättar om deras engagemang.

– Det är många som kommer hit. När vi serverade julmat för någon dag sedan var vi 70 personer, säger Britt-Marie.

På stadsmissionen kan man få hjälp med kläder, ta sig en varm dusch och få sig en bit mat i magen. De bakar även fikabröd åt second hand-butiken Gengåvan på Våxnäs och de pengarna hjälper organisationen.

– Vi är sex personer som arbetar här och det går jättebra, berättar Britt-Marie.

Dagens flyktingsituation påverkar Stadsmissionen då fler är i behov av hjälp och stöd. Det är många människor som kommer till dem från olika kulturer och som talar olika språk.

– Vi hjälps åt och många kan tala engelska och tolkar åt varandra, säger Britt-Marie.

stadsmissionen2015
Carin Skarman, vd på KBAB, lämnar över gåvan till Britt-Marie Bråby, Stadsmissionen Karlstad.

Rädda barnen

KBAB hade också glädjen att få lämna över 15 000 kronor till Gun Partanen på Rädda barnen Karlstad-Hammarö. Organisationen arbetar för att hjälpa och stödja barn som har det svårt. De har många arrangemang på gång och just nu är ett av dem att dela ut påsar med lite kläder och förnödenheter till barn på olika flyktingboenden. I påsen finner man också ett gosedjur som Karin Johansson sytt. Idag kommer 55 påsar att delas ut.

– Den här julgåvan från KBAB är jättebra och den kommer gå till många olika saker i organisationen. Just nu fokuserar vi mycket på flyktingbarn och hjälper dem med vad de behöver när de kommer hit till Sverige, säger Gun.

Lokalt är det 40–50 personer på Rädda barnen som jobbar på olika sätt för att barn ska få ett bättre liv.  De har bland annat en föräldratelefon där du som förälder kan ringa om du upplever att du och din familj har det svårt.  De har även en aktivitetsbank för ensamkommande flyktingbarn. Barnen kan till exempel få följa med hem till någon och baka bullar eller liknande för att få känna gemenskap, samhörighet och må lite bättre.

– Vi tackar verkligen för den här gåvan och den kommer göra stor nytta, säger Gun.

raddabarnen2015
Carin Skarman, vd på KBAB, lämnar över gåvan till Gun Partonen, Rädda barnen Karlstad-Hammarö. 

 

Dela denna sida: Twitter Facebook E-post