Sök

KBAB:s styrelse säger ja till nytt hus på Brogatan

Arkitektskiss av det nya huset

2018-12-14 Efter att sprickor uppstått i fasaden på Brogatan 3-5 på Sundsta för snart ett år sedan, när grannhuset revs, har KBAB:s styrelse nu tagit investeringsbeslut att bygga nytt på samma tomt.

Enligt det förslag som KBAB tagit fram kommer det gamla huset rivas och ersättas med ett nytt på samma yta. Trots att huset inte kommer att ta upp mer plats på marken och bara bli marginellt högre har byggnaden en helt ny planlösning som rymmer fler lägenheter. Antalet lägenheter kommer öka från 19 till 31.

- När vi insåg att skadorna var så omfattande ville vi göra en större satsning och utveckla den här platsen till något ännu bättre. Nu kommer vi kunna erbjuda fler hyreslägenheter i ett väldigt centralt läge och det tycker vi är viktigt för Karlstad som stad säger VD Carin Skarman.

Styrelsen säger ja

Under oktober fick KBAB bygglovet beviljat och igår, den 13 december, beslutade KBAB:s styrelse om investeringsmedel. På tisdag går ärendet vidare till Karlstad Stadshus AB som fattar det slutgiltiga beslutet. Om allt går enligt planerna kan rivning och byggstart ske under våren. Inflyttning beräknas ske tidigast under hösten år 2020.

Dela denna sida: Twitter Facebook E-post