Sök

Hedersomnämnande för Rudsrenovering

2015-03-04 Sedan 2010 har KBAB och Skanska arbetat med att renovera lägenheterna på Rud. Under tisdagskvällen fick renoveringen ett hedersomnämnande i SABO:s tävling "årets bästa renoveringsprojekt".

När hyresgsästerna flyttar tillbaka efter Rudsrenoveringen har de bland annat fått nytt kök, nytt badrum och nya elinstallationer. Möjligheten att utforma lägenheten – och där med den nya hyran – har varit stor. En del har valt kakel, andra plastmatta. Dessutom många olika köksluckor, bänkskivor och annan inredning att välja på.

Konceptet har väckt stort intresse nationellt och kvalade alltså dessutom in för att tävla om titeln som bästa renoveringsprojekt.

– Tävlingen vaskar fram de mest lyckade renoveringsexemplen i Sverige och denna gång fick vi in elva mycket högkvalitativa bidrag. De är alla inspirationskällor och goda exempel för andra bostadsföretag som är på gång att renovera sina fastigheter, säger Stefan Björling, tävlingssekreterare på SABO, Sveriges Allmännyttiga Bostadsföretag.

KBAB fick hedersomnämnandet för att "med tydliga nivåval för renovering låtit hyresgästerna påverka sitt boende och hyra i Rud etapp 1-4".

Vinnare av tävlingen blev Eksta Bostads AB, för sin lyhörda boendedialog och energimedvetenhet i samband med förnyelsen av kvarteret Apelsinen. Priset delades ut under SABO:s fastighetsdagar i Linköping.

Dela denna sida: Twitter Facebook E-post