Sök

Gratis "nybörjarsurf" för alla hyresgäster

2016-12-05 Från och med nu har KBAB:s hyresgäster möjlighet att surfa gratis via leverantörerna i det öppna fibernät som alla fastigheter är anslutna till. Hastigheten är begränsad till 0,5 Mbit/s men är ändå fullt tillräcklig för att kunna mejla, söka information, betala räkningar via internetbanken och så vidare.

– Vi vill ge alla boende chansen att prova på våra surftjänster. Det är ett bra sätt att få de som inte är så datorvana att våga ta steget ut på nätet. Bland annat har flera av våra äldre hyresgäster uttryckt intresse för denna möjlighet, säger Perra Örtlund som jobbar med fastighets-it på KBAB.

KBAB var tidigt ute med att dra in fiber i alla lägenheter. Redan i början av 2000-talet kunde bolagets hyresgäster börja använda de snabba surftjänsterna och efter hand har fler tjänster i form av ip-tv och ip-telefoni tillkommit.

Under 2013 breddades utbudet ytterligare i och med kommunikationsoperatören Open Universe, som har många olika leverantörer av surf-, tv- och telefonitjänster knutna till sig. Flera av dessa leverantörer erbjuder nu alltså KBAB:s hyresgäster att surfa helt gratis.

– Det känns fint att vi kan ge KBAB:s hyresgäster denna möjlighet. Jag tror att det kan vara ett bra sätt att upptäcka nätets fördelar för att på sikt gå vidare och testa fler tjänster i högre hastigheter, säger Per Sjöberg, ansvarig för Open Universe på Telenor Sverige.

Så här kommer du igång

  1. Anslut en nätverkssladd från din dator till lägenhetens bredbandsuttag.
  2. Öppna datorns webbläsare (ex. Internet Explorer, Microsoft Edge eller Safari) som automatiskt visar Open Universe portal, där du kan välja tjänster. Om portalen inte visas, testa ett annat nätverksuttag i lägenheten eller skriv in adressen ”portalen.openuniverse.se” i webbläsarens adressfält.
  3. Välj någon av de kostnadsfria tjänster som erbjuds av flera olika leverantörer. När du är klar med ditt val checkar du ut din digitala varukorg, bekräftar och klickar på beställ.
  4. Efter cirka 15 minuter kan du börja surfa! Eventuellt kan du behöva du starta om datorn.
Dela denna sida: Twitter Facebook E-post