Sök

Första skoptaget för Hemängen

KBAB:s ordförande Thomas Ohlsson som sitter i en grävmaskin.

2017-06-14 ”Äntligen kan vi bygga igen!” Med de orden satte sig KBAB:s ordförande Thomas Ohlsson (C) i grävmaskinen och tog det första officiella skoptaget på södra Hemvägen. Samtidigt presenterades projektets namn som alltså blir Hemängen.

– Det kommer att bli två femvåningshus med totalt fyrtio lägenheter. Två en och en halvrums-, tjugo tvårums- och arton trerumslägenheter, berättar KBAB:s projektledare Charlotte Björklund.

Inflyttning beräknas kunna ske redan hösten 2018. Eftersom husen är av standardmodell går det fort att bygga dem trots hårda kvalitets- och miljökrav. 

– Badrummen kommer till exempel helt färdiga, kaklade och klinkrade. I princip skulle man kunna duscha i dem redan i fabriken, säger Skanskas distriktschef Mattias Andersson.

Glada att få bygga åt KBAB

Det är han och kollegorna på Skanska som efter upphandling har fått uppdraget att bygga husen åt KBAB.

– Vi är väldigt glada över att ha fått den möjligheten. Vi ska göra vårt yttersta för att KBAB ska få nöjda hyresgäster, lovar Mattias Andersson.

Husmodellen som byggs heter Linnea och har varit uppskattad på andra håll runt om i landet.

– Vad som kännetecknar den här hustypen är att lägenheterna har ett väldigt fint ljusinsläpp. De har dessutom stora, fina, inglasade balkonger, säger Mattias Andersson.

Grönt och lummigt

På balkongerna kommer de framtida hyresgästerna att kunna njuta av antingen morgon- eller kvällssolen, samtidigt som de kan se barnen leka i det gröna, lummiga närområdet.

– Våxnäs bestod ju tidigare av jordbruks- och betesmarker. Även idag finns här mycket grönska och vi ska se till att det även framöver kommer att finnas fina ytor med gräs, träd och blommor. Därför tyckte vi att namnet Hemängen passade väldigt bra för det här projektet, säger Charlotte Björklund.

Läs mer om Hemängen här

Gravmaskin2
KBAB:s styrelseordförande Thomas Ohlsson (C) satt själv bakom spakarna när det första officiella spadtaget för bygget togs.

Situationsplan som visar hur husen är placerade.
De två husen byggs strax söder om KBAB:s befintliga flerfamiljshus på Hemvägen 2.

Husens fasader från de fyra olika väderstreck.

Husen kommer att få en fasad som framförallt består av rött tegel. Balkongerna och vissa uteplatser är inglasade.

Dela denna sida: Twitter Facebook E-post