Sök

Första pålen i marken på Sixbacken

2015-05-28 Hösten 2016 kommer 44 nya lägenheter stå inflyttningsklara på Sixbacken, alldeles intill Våxnäs centrum. På måndagseftermiddagen tog KBAB och NCC det första "påltaget" för bygget.

Bilden ovan: KBAB:s ordförande Thomas Ohlsson (mitten), slår ner första pålen tillsammans med projektledare Rolf Aleskog (höger) och NCC:s personal.

– Nu har vi äntigen alla tillstånd som krävs, så nu sätter vi igång, säger KBAB:s projektledare Rolf Aleskog.

Det nya huset kommer att ha åtta våningar med sammanlagt 44 två- och trerumslägenheter. Entréplanet kommer bland annat att innehålla tvättstuga, lägenhetsförråd och postboxar.

Likadant hus som Lanternan

Huset byggs enligt en standardmodell som heter Kombohus Plus. Denna modell är upphandlad av SABO, som är de allmännyttiga bostadsbolagens bransch- och intresseorganisation, för att kunna byggas i stora volymer över hela landet.

KBAB och NCC har sedan tidigare byggt ett Kombohus Plus med namnet Lanternan, vid Ruds centrum. Det stod inflyttningsklart i början av 2015.

– Att vi nu får bygga ett likadant hus känns som ett bra kvitto på det arbete vi gjort på Rud, konstaterar NCC:s affärschef Annelie Mälargård.

Inflyttning i slutet av 2016

Den som är intresserad av att bo i huset kan redan nu registrera sig hos KBAB och samla poäng på husgruppen Sixbacken. Lägenheterna beräknas att börja hyras ut i slutet av 2015 och stå inflyttningsklara oktober/november 2016.

Dela denna sida: Twitter Facebook E-post