Sök

Explosiv byggstart för höghuset Lyktan

2016-08-31 Idag small det till på Rud! Med en rejäl dynamitladdning satte KBAB och NCC igång byggnationen av åttavåningshuset Lyktan vid Ruds centrum. I mars 2018 ska de 44 två- och trerumslägenheterna stå klara för inflyttning.

 Fördelarna med Rud är att det är nära centrum samtidigt som det är väldigt nära naturen. Många av våra hyresgäster efterfrågar det, säger KBAB:s vd Carin Skarman.

Dessutom ligger Ruds eget centrum alldeles intill, med bland annat livsmedelsbutik, vårdcentral och busshållplatser.

Standardhus pressar hyrorna

Huset blir det tredje som KBAB låter bygga enligt standardmodellen Kombohus Plus. Denna hustyp är upphandlad av SABO, de allmännyttiga bostadsbolagens bransch- och intresseorganisation, för att kunna ge prisvärda lägenheter i stora volymer över hela landet.

NCC:s produktionschef Staffan Åbjörn är glad över att få bygga ännu ett projekt åt KBAB och tycker att valet av husmodell och dess relativt billiga produktion har många fördelar.

 Hyresnivån är det som gör att man kan flytta in över huvud taget. De här lägenheterna är väldigt yteffektiva, säger han.

Hyrs ut nästa år 

Den som är intresserad av att bo i en av lägenheterna kan samla poäng i husgruppen ”Horsensgatan 1” i KBAB:s marknadssystem redan nu. Lägenheterna beräknas börja hyras ut i mitten av 2017 och stå inflyttningsklara runt mars 2018.

Dela denna sida: Twitter Facebook E-post