Sök

En julklapp som värmer i hjärtat

Zulekha Nuri, 7 år från Afghanistan

2016-12-20 Varje år skänker KBAB en liten summa pengar till välgörande ändamål, bland annat till Stadsmissionen. Det här året har bolaget även valt att låta en del av julklappspengarna till personalen istället gå till Rädda Barnen och Röda korset. Och därigenom låta pengarna skänka glädje till de som behöver det ännu mer. Exempelvis sjuåriga Zulekha Nuri, som flytt från Afghanistan, och som fick en tidig julklapp av Röda korset i november.

-Vårt uppdrag innebär bland annat att  bidra till att Karlstad ska bli en bättre stad att leva och bo i. Det gör vi exempelvis genom nybyggnation och att ta det samhällsansvar vi har som kommunalt bolag. Men vi försöker också att göra det i det lilla, som att skänka en liten summa till organisationer som gör mer än vad vi själva kan göra för att hjälpa och stötta utsatta grupper i samhället, säger vd Carin Skarman.

-Det går i linje med vår värdegrund och känns bra i hjärtat att vara med och göra skillnad för de som har det svårast.

Under 2016 stöttar KBAB totalt fyra olika organisationer med en mindre summa pengar. Dessa är:

Stadsmissionen i Karlstad
Stadsmissionen arbetar med att hjälpa hemlösa med bland annat mat, kläder och möjlighet till hygienisk vård. KBAB:s bidrag till verksamheten brukar fördelas över året, men går bland annat till mat i juletider.

Värmland Pride
Värmland Pride är en ideell förening som kämpar för hbtq-frågor och anordnar bland annat den årliga Pride-festivalen i Karlstad.

Rädda Barnen
Rädda Barnen kämpar för alla barns rättigheter och engagerar sig bland mycket annat för barn på flykt. KBAB bidrar i år till Rädda Barnens projekt i Karlstad-Hammarö med att dela ut ryggsäckar med saker till barn vars familjer fått uppehållstillstånd och placerats i Karlstad kommun. Innehållet i ryggsäckarna är anpassade efter barnens ålder och kan exempelvis innehålla ett gosedjur, böcker, ritblock och pennor.

Röda korset
Röda korset arbetar för att hjälpa utsatta människor i hela världen. I Karlstad har man under lång tid arbetat med olika stödinsatser vid asylboendet på hotell Wåxnäs – framför allt för barnen. Vid en avslutningsmiddag inför att boendet skulle stängas fick alla barn en tidig julklapp med hjälp av pengar från bland annat KBAB. En av dessa barn var Zulekha Nuri, 7 år, som flytt med sin familj från Afghanistan (bilden ovan).

 

Dela denna sida: Twitter Facebook E-post