Sök

Civilutskottet på besök

2014-03-17 Byggfrågor stod i fokus när KBAB besöktes av Oskar Öholm (M) och Jessika Vilhelmsson (M) från civilutskottet. Tillsammans med partikamraten Christian Holm (M) fick de en bild av hur KBAB ser på förutsättningarna att uppföra hyresrätter med rådande lagstiftning och en trög bostadsmarknad.

– Som representanter för civilutskottet gör vi besök hos olika bostadsbolag runt om i landet. Karlstad är en spännande stad som växer utanför storstadsregionerna. Det byggs mycket här för tillfället, kostaterar Jessika Vilhelmsson efter en pratstund med KBAB:s vd Mats Enmark.

Men det är inte självklart att byggandet flyter på. Sträckan från planering till byggande kan vara lång, även om KBAB har goda bevis på motsatsen. Som exempel kan nämnas de nya studentlägenheterna på Campusområdet, som kommer att vara inflyttningsklara endast ett år efter att planeringen började.

Att besöka bostadsföretagen är ett sätt för politikerna att ta reda på hur dagens lagar och regelverk fungerar i praktiken, och vad som behöver förändras för att det ska bli lättare att bygga fler bostäder framöver. 

Fick ni ut vad ni hade tänkt er med besöket?
– Absolut. Vi fick med oss gott om exempel på hur man bygger och vilka utmaningar som bostadsbolagen står inför, säger Jessika Vilhelmsson.

civilutskottet2
Byggbesök. Jessika Wilhelmsson, Oskar Öholm och Christian Holm passade på att ta en titt på nybygget Lanternan vid Ruds centrum under sin resa till Karlstad. De besökte även Orrholmen och kvarteret Sjögången vid Mariebergsviken.

Dela denna sida: Twitter Facebook E-post