Sök

Bättre information om KBAB:s husgrupper

2015-02-19 Har du någon gång funderat på hur många ettor det finns på Hemvägen, hur många personer som samlar poäng på Långtäppan eller hur många boende som flyttar ut från Hagaborg varje år? Nu kan du få svar direkt på webben.

Ja sidorna som beskriver KBAB:s husgrupper har fått ett rejält tillskott av information under februari månad. Utöver ovan nämda statistik så går det nu även att se exempel på lägenhetsritningar för varje husgrupp.

– Vi har förstått att det här är efterlängtad information för de som söker boende. När man gör sitt lägesval för att börja samla poäng vill man så klart ha ett bra underlag så att man väljer rätt från början, säger KBAB:s kommunikatör Anders Astonsson.

I utvärderingsprocessen får den sökande ett högre värde ju längre hen har haft sitt lägesval på samma husgrupp. Åtminstone upp till tre år. Därför är det viktigt att tänka igenom sitt val av husgrupper noga och inte byta i onödan.

Större chans i stora husgrupper

För den som är i brådskande behov av en lägenhet lönar det ofta att samla poäng i en husgrupp med många lägenheter.

– Där är det oftast fler omflyttningar per år, så då är chansen större att det kommer ut en passande lägenhet, säger Anders.

För den som drömmer att bo i en liten husgrupp då?

– Då behöver man ha en portion tur också. Jämför till exempel vår husgrupp på Brogatan, Sundsta med Horsensgatan på Rud. I den förstnämnda har vi 19 lägenheter och det har skett fem omflyttningar det senaste året. På Horsensgatan 100–230 har vi 766 lägenheter och det har skett 114 omflyttningar. Då säger det sig självt att oddsen är större att få en lägenhet på Horsensgatan.

Husgruppsinformationen hittar du på sidan Våra områden, efter att du klickat in dig på ett område och därefter en viss husgrupp.

Dela denna sida: Twitter Facebook E-post