Sök

Säkerhetsutvecklare

KBAB söker en säkerhetsutvecklare med ansvar för att samordna arbetet med att skapa en trygg och säker boendemiljö för våra kunder samt arbetsmiljö för våra medarbetare. Trivs du i en verksamhetsnära roll där du får arbeta med såväl operativ störningshantering som strategiskt utvecklingsarbete av säkerhets- och trygghetsfrågor? Då kan detta vara ett jobb för dig!

Arbetsuppgifter

Arbetet som säkerhetsutvecklare består till stor del av att stötta avdelning fastighetsförvaltning i att operativt hantera trygghetsfrågor som exempelvis störningsärenden. Det innebär bland annat att du ska hitta lösningar när situationer uppstår där grannsämjan inte fungerar och där målet är att alla ska kunna bo kvar. Som säkerhetsutvecklare är det viktigt att bygga förtroende och skapa en trygg och naturlig kontakt med våra kunder genom att finnas ute i våra bostadsområden. Du genomför hembesök för att jobba vräkningsförebyggande samt arbetar för att motverka svart bostadsmarknad.

Rollen kräver ett nära samarbete kring bostadssociala frågor både med kollegor inom bolaget samt med arbetsmarknads- och socialförvaltningen, landstinget och andra myndigheter. Du representerar också KBAB i nätverksgrupper gällande exempelvis internt skydd, krishantering samt droger och missbruk.

I samarbete med ledningen ansvarar du för KBAB:s krishanteringsarbete genom att bland annat ta fram krishanteringsplan och samordna krisövningar. Du utvecklar också rutiner kring hot och våld och utbildar alla medarbetare i dessa frågor. Vid behov genomför du andra utbildningar kring exempelvis medling och narkotikaförebyggande arbete.

I arbetet ingår även att kvalitetssäkra trygghetsjourens arbete, ansvara för väktarronderingar, förebygga/hantera klotter och skadegörelse, driva ersättningsyrkanden samt att arbeta övergripande med kameraövervakning och larm. Vid behov representerar du KBAB vid förhandlingar i hyresnämnden samt tingsrätten/hovrätten.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har flerårig erfarenhet av liknande arbete med fokus på säkerhet och trygghet. Rollen kräver att du är van att bemöta människor i konfliktfyllda och svåra situationer med fokus på personsäkerhet. Du är noggrann och analytisk samt arbetar strukturerat med att kvalitetssäkra ärenden och utveckla effektiva rutiner.

Dina personliga egenskaper är mycket viktiga då du behöver vara trygg i och kunna hantera både besvärliga samtal och konflikter med en stor förståelse för individer och situationer. Du är tydlig i din kommunikation och arbetar gärna med komplexa frågor som ställer höga krav på din förmåga att skapa goda relationer. Du är lyhörd och trivs med att arbeta i nära samarbete med andra samtidigt som du behöver kunna arbeta självständigt. Du tar ansvar för dina arbetsuppgifter och driver utvecklingen inom dessa områden utifrån en helhetssyn för bolagets bästa.

Du har akademisk examen exempelvis med inriktning mot juridik eller beteendevetenskap alternativt motsvarande kompetens som vi bedömer likvärdig. Lämplig utbildning kan exempelvis vara polis eller socionom. Arbetet kräver att du har mycket god förmåga att uttrycka dig väl på svenska i tal och skrift, goda kunskaper i engelska i tal och skrift samt att du har god datorvana. B-körkort är ett krav.

Erfarenhet krävs.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning:  Heltid

Tillträde enligt överenskommelse.

Ansökan

Ansök senast:  2018-10-31

Referensnummer:  A819866

Välkommen att söka genom att göra en digital ansökan via denna länk.

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen:  1

Kontakt

Kontaktperson

Karin Jonsell, avdelningschef Marknad och kund

054-540 74 52

karin.jonsell@kbab.se 

Dela denna sida: Twitter Facebook E-post