Sök

Kvalificerad redovisningsekonom

Vi söker en kvalificerad redovisningsekonom till avdelningen verksamhetsstöd. Är du utbildad civilekonom som trivs med att arbeta i en verksamhetsnära stödjande roll samtidigt som du är en fena på redovisningsekonomi? Då kan detta vara tjänsten för dig!

Vi söker en kvalificerad redovisningsekonom till avdelningen verksamhetsstöd. Är du utbildad civilekonom som trivs med att arbeta i en verksamhetsnära stödjande roll samtidigt som du är en fena på redovisningsekonomi? Då kan detta vara tjänsten för dig!
Avdelningen verksamhetsstöds uppdrag är att leverera lednings- och verksamhetsstöd med hög kvalitet till hela bolaget. Det interna stödet innefattar både strategiskt och operativt stöd inom de företagsövergripande områdena ekonomi, IT, administration, strategisk krisledning, verksamhets- och kvalitetsutveckling, upphandling, internkommunikation och juridik. Avdelningen ansvarar för att säkra och utveckla interna och externa processer inom avdelningens olika specialistområden och driver och utvecklar bolagets arbete med övergripande verksamhetsstyrning och processorientering samt uppföljning av verksamheten.

Arbetsbeskrivning
På avdelningen verksamhetsstöd pågår utvecklingsarbeten inom flera områden. Du kommer att arbeta i en dynamisk miljö med uppgift att ge ett kunnigt och ändamålsenligt stöd till verksamheten. I arbetsuppgifterna ingår budget- och prognosarbete, uppföljning, redovisning, internkontroll samt upprättande av bolagets årsredovisning i ett nära samarbete med verksamheterna samt övriga ekonomer på avdelningen. Karlstads bostads AB har stora investeringar och många löpande projekt så projektredovisning och anläggningsredovisning är en del i arbetet.

Du kommer tillsammans med dina kollegor att utveckla, effektivisera och kvalitetssäkra redovisningen, ekonomi- och verksamhetsstyrningen samt användningen av nyckeltal och jämförelser. Ett viktigt inslag är att arbeta med omvärldsbevakning och följa upp vad som händer i andra kommuner och allmännyttiga bostadsbolag.

Uppdraget ger dig en god inblick i bolagets spännande verksamhet. En viktig roll är att stödja verksamheterna i ekonomiska frågor samt vara en operativ resurs i ekonomiska analyser och utredningar.

Vem är du?
Du är van att arbeta analytiskt och strukturerat med uppföljning, förändringsarbete samt att dokumentera och följa upp nyckeltal. Du har också mycket god kunskap i ekonomisk redovisning samt erfarenhet av liknande arbetsuppgifter i en stor organisation.
Arbetet ställer krav på god förmåga att uttrycka sig i tal och skrift, och du kan på ett enkelt sätt beskriva ekonomiska sammanhang. Du tar egna initiativ och har lätt för att skapa tillit och ett bra samarbetsklimat samtidigt som du kan arbeta självständigt. Förmågan att hålla deadlines är mycket viktig i ekonomiarbetet. Du är noggrann, gillar att genomföra saker i ett stundtals högt tempo och har lätt att förstå sammanhang. Du förstår också vikten av att bidra till utvecklingen av avdelningens samlade uppgifter. Vi kommer att fästa stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Din bakgrund
• Högskole- eller universitetsutbildning med inriktning mot civilekonom eller annan bakgrund som arbetsgivaren bedömer likvärdig.
• Flera års erfarenhet från ekonomisk redovisning och liknande arbetsuppgifter
• Erfarenhet från fastighetsredovisning, skatteregler för fastighetsbolag samt koncernredovisning är meriterande.
• Erfarenhet i projektredovisning och anläggningsredovisning är meriterande.
• Mycket goda kunskaper i svenska i tal och skrift.

Om anställningen
Anställningen är en tillsvidareanställning med tillträde enligt överenskommelse.

Mer information och ansökan
Vill du ha mer information om tjänsten, hör av dig till avdelningschef Kristin Johansson, 054-540 75 84.
 
Du söker tjänsten genom att göra en digital ansökan via länken nedan och bifogar aktuellt CV och personligt brev. Sista ansökningsdag är 7 januari 2018.
 

Länk för ansökan.
 

Dela denna sida: Twitter Facebook E-post