Sök

Områdeschef/Förvaltare

Vi söker en förvaltare/områdeschef till avdelningen för fastighetsförvaltning. Är du en person med stort intresse för fastighetsförvaltning, boendefrågor och personalledning kan detta vara tjänsten för dig!

Karlstads Bostads AB ägs av Karlstads kommun och ingår i koncernen Karlstads Stadshus AB. Vi äger och förvaltar totalt cirka 475 000 kvadratmeter fördelat på ungefär 7 400 bostäder och 750 lokaler runt om i Karlstad. Sammanlagt är vi cirka 130 anställda som arbetar efter visionen ”Vi skapar hem med livskvalitet för Karlstadsborna”. KBAB står inför flera stora utmaningar framöver, bland annat kring nyproduktion och att tillsammans med vår ägare bidra till att Karlstad blir en ännu bättre stad att leva och bo i.
 
Som medarbetare hos oss värdesätter vi professionalism, delaktighet och engagemang. Vi strävar också efter att ta tillvara de kvaliteter som jämställdhet och mångfald tillför arbetslivet.
 
Avdelningen för fastighetsförvaltning har som övergripande uppdrag att förvalta företagets samtliga fastigheter och kunder i nära samverkan med avdelningarna för marknad och kund och fastighetsutveckling. Avdelningen har under hösten genomgått en omorganisering består från årsskiftet av fem enheter i form av enheten för förvaltningsstöd samt fyra fastighetsområden. Det är till ett av dessa fastighetsområden som vi nu söker en områdeschef/förvaltare.

Arbetsuppgifter

Som områdeschef/förvaltare har du verksamhets-, personal- och ekonomiansvar för ditt fastighetsområde. Ansvaret innebär bland annat att säkerställa att förvaltningen sker med så god kvalitet och affärsmässighet som möjligt utifrån fastigheternas, hyresgästernas och medarbetarnas behov.
 
De huvudsakliga arbetsuppgifterna är att leda, styra och samordna verksamheten inom ett av våra fastighetsområden. En viktig del av det är att utveckla, planera och prioritera för en verksamhet med hög kvalitet genom exempelvis effektiva arbetssätt, metoder och rutiner.
 
Exempel på arbetsuppgifter utifrån verksamhetsansvaret kan vara:
 
• coachning och ledning av cirka 20 medarbetare inom fastighetsområdet.
• att tillgodose att reparations- och underhållsåtgärder blir genomförda.
• att arbeta för att hyresgästerna upplever kvalitet och trygghet i sitt boende.
• att säkerställa rätt bemanning och kompetens inom enheten.
• budgetering, ekonomisk uppföljning samt prognosarbete.

Vem är du? 

Dina personliga egenskaper är viktiga och vi söker en engagerad, ansvarstagande och resultatinriktad ledare. För att lyckas i rollen som områdeschef/förvaltare behöver du ha ett affärsmässigt förhållningssätt samt god prioriteringsförmåga för att kunna värdera olika arbetsuppgifter utifrån vad som är viktigast för bolaget.
 
Du har också lätt för att samarbeta och skapa goda relationer samt förmåga att genom ditt ledarskap få människor att jobba självständigt och ta eget ansvar. Du är en tydlig chef som samtidigt ger dina medarbetare utrymme i gruppen på ett sätt som gynnar helheten.
 
Din bakgrund
• Högskole- eller universitetsutbildning med inriktning mot fastighetsekonomi eller annan bakgrund som arbetsgivaren bedömer likvärdig.
• Erfarenhet från ledande befattning med verksamhets-, ekonomi- och personalansvar.
• Erfarenhet från arbete med fastigheter/fastighetsförvaltning.
• Erfarenhet från arbete med kundansvar/stor kundkontakt.
• Goda kunskaper i fastighetsekonomi.
• Mycket goda kunskaper i svenska i tal och skrift.
• Goda kunskaper i engelska i tal och skrift.
• Goda kunskaper i Microsoft Officepaketet.
• B-körkort krävs.
 
Erfarenhet krävs.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
 
Tillträde enligt överenskommelse.

Ansökan

Du skickar in din ansökan digitalt via denna länk. Sista dag för att lämna in ansökan är söndagen den 28 januari.  

Kontakt

Om du har frågor om tjänsten eller vill veta mer är du välkommen att kontakta fastighetschef Petra Höyhtyä på 054-540 74 53 eller petra.hoyhtya@kbab.se
 
Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.
 
 
Dela denna sida: Twitter Facebook E-post