Sök

Sixbacken

På Sixbacken hittar du två höghus och fyra trevåningshus som ligger mycket fint alldeles intill ett större parkområde med stora härliga grönytor. Mellan husen finns också mycket trivsamma innergårdar med vackra planteringar, lekplatser och parkbänkar. De högst belägna lägenheterna ligger 8 våningar upp med en underbar utsikt över Karlstad.

Från området är det endast ett par minuters promenad till Våxnäs centrum med livsmedelsbutiker, bank, vårdcentral, folktandvård och bibliotek. Skola, parklek, fotbollsplaner och idrottshall ligger också på behagligt avstånd.

Hiss finns i alla uppgångar utom Nordvärnsgatan 2C och Sydvärnsgatan 4C. Till alla lägenheter hör ett förråd som för Nordvärnsgatan 1-3 samt Petersbergsgatan 30-32 finns i vindsplanet, för de övriga i bottenplanet. Tvätt- och grovtvättstugor finns. Gemensamma utrymmen finns för cyklar och barnvagnar. Parkering eller garage finns i anslutning till lägenheterna.

Trygghetsboende

Sixbacken ingår i vårt koncept trygghetsboende som vi driver i samarbete med vård- och omsorgsförvaltningen. Läs mer om trygghetsboende.

Lägenhetsstandard

(variationer kan förekomma)

Vardagsrummen har ekparkett på golv medan övriga rum har plastmatta. Mindre lägenheter har plastmatta i alla rum. Lägenheter om 2 rum och kök eller större är förberedda för ev egen tvättmaskin och diskmaskin. Badrummen är kaklade och har elektrisk handukstork. Köket har vit köksinredning med handtag av bok samt kakel ovanför diskbänk. Spiskåpa med belysning är monterad över spisen. Alla balkonger är rymliga och inglasade.

lanternanlitenNya lägenheter i slutet av 2016

KBAB har börjat bygga ett nytt hus med 44 två- och trerumslägenheter på Sixbacken. Läs mer om projektet här.

Fakta om husgruppen

Antal lägenheter

  • Ettor: 34
  • Tvåor: 143
  • Treor: 112
  • Fyror: 26
  • Femmor eller större: 0

Omflyttningar per år

Under de senaste tolv månaderna har det skett 52 omflyttningar i den här husgruppen.

Antal val av denna husgrupp

595 personer har för nävarande den här husgruppen i något av sina lägesval.

Exempel på lägenhetsritningar

Sixbacken.pdf
Dela denna sida: Twitter Facebook E-post