Sök

Poängsamlande

För att börja samla poäng loggar du in på mina sidor och gör ett eller två olika lägesval som visar var du helst vill bo. Du kan välja område, stadsdel och husgrupp. Ju närmare du specificerar dig, desto fler poäng samlar du.

För att börja samla poäng hos KBAB måste du registrera en sökprofil. Denna hittar du under fliken "Mitt lägenhetssökande" efter att du har loggat in på mina sidor.

På sökprofilen kan du välja vilka lägen du vill samla poäng i. För att samla maximalt med poäng bör du göra båda dina lägesval ända ner på husgruppsnivå. Poängen i de båda valen kan inte läggas ihop.

Om du är osäker på vilka fastigheter vi har och vad som finns i de olika områdena rekommenderar vi dig att läsa mer under våra områden. Eller varför inte åka runt och titta på dem?

Nedan ser du en bild på hur sidan ser ut. Fyll i uppgifterna under "medsökande" om du har en medsökande. Om du är student ska du fylla i uppgifterna under rubriken "studerande".  

sökprofil

Samla poäng

För att börja samla poäng måste du fylla i "lägesval 1" och "lägesval 2". Nedan hittar du två exempel på hur du kan fylla i dessa och hur det påverkar dina sökandepoäng. Observera att dessa endast är menade som just exempel, och hur du önskar att fördela dina val är upp till dig.

Exempel 1

exempel1

Det här valet ökar dina poäng så här mycket varje dag:

  • 20 poäng för lägenheter på Hagaborg
  • 15 poäng för andra husgrupper i Norrstrand (Hantverkaregatan 3 och samt 4-10, Norra Allén och Norrstrandsgatan, Vävaregatan)
  • 10 poäng för andra områden i kategorin Centralt (Herrhagen, Kvarnberget, Centrum, Orrholmen och Viken)
  • 5 poäng för övriga lägen (Öster och Väster)

Exempel 2

exempel2

Det här valet ökar dina poäng så här mycket varje dag:

  • Endast 5 poäng i alla lägen

Välj storlek

 

lagenhetsstorlek

Storleksval ger inga extra poäng, det är endast ett underlag för prenumerationen av lediga lägenheter som skickas ut till dig via e-post. Minst ett och max två val får göras. Om du gör två val så får du e-post om lediga lägenheter i alla storlekar däremellan. Väljer du till exempel 1:a och 3:a får du utskick om både ettor, tvåor och treor. Du måste göra detta val för att kunna spara din sökprofil.

Spara

För att börja samla poäng måste du spara din sökprofil. Om du inte har fyllt i rätt kommer det att stå "Välj läge och storlek". Kolla i så fall genom formuläret så att du har fyllt i rätt. Du får sedan upp lägenheter som passar din sökprofil.

Se aktuell poäng

När du har gjort din sökprofil startar poängsamlandet och nya poäng tickar på varje dag. Du kan se dina dagsaktuella poäng genom att klicka på fliken ”mina poäng" under "mitt bostadssökande" när du är inloggad på mina sidor. Under rubriken ”tio i topp” hittar du de husgrupper där du har högst poäng. Du hittar även listan tio i topp som en widget direkt på mina sidor.

Viktigt om ändring av lägesval

Du kan ändra dina lägesval i sökprofilen senare. Det är dock viktigt att känna till att vi i utvärderingen tittar på hur länge du har haft ditt aktuella lägesval. Om du nyligen har bytt lägesval kommer du att få en låg värdesumma vid utvärderingen. Det bästa är alltså att ta reda på så mycket som möjligt om våra områden och bestämma dig från början för vilka lägesval som känns rätt. 

OBS! Om du erbjuds en lägenhet som du sökt kan byte av lägesval påverka utfallet i utvärderingen. Läs mer om hur utvärderingen går till.

Poängen reduceras efter tre år

Du kan samla poäng i max tre år. Därefter försvinner de poäng du samlade under det första året. Poäng fortsätter då att adderas till de senaste två årens samlande. När ytterligare ett år har gått försvinner de poäng du samlade år två, och så vidare. Du får information via e-post eller brev innan din poäng är på väg att reduceras. Du kan även se datum för poängreduceringen på mina sidor.

Anledningen till poängreduceringen är att det inte ska gå att så och samla poäng ”för säkerhets skull”, så att det till slut krävs jättelång tid att få en lägenhet i ett attraktivt område. Istället är det ett aktivt sökande med medvetna val som premieras.

KBAB-poäng

KBAB-poäng är en bonus för hyresgäster som har bott hos KBAB under minst fem sammanhängande år. Poängen räknas ut automatiskt av våra system. Poängen är personlig för den som står på kontraktet. Om du flyttar från KBAB försvinner dina KBAB-poäng. KBAB-poängen syns när du gör en intresseanmälan på en lägenhet, och är då ihopslagen med poängen från boendeprofilen som används när du gör en intresseanmälan.

För att få KBAB-poäng ska inte hyresgästen ha några upprepade betalningsanmärkningar eller grannstörningar registrerade under det senaste året. Poängen är personlig för den som står på kontraktet. Om du flyttar från KBAB försvinner dina KBAB-poäng.

Så här räknas KBAB-poängen ut

Boendetid KBAB-poäng
Upp till 5 år i nuvarande lägenhet 1 poäng per vecka (max 260 poäng, 5 poäng x 52 veckor)
6 – 10 år i nuvarande lägenhet 1 poäng per dag (max 1 825 poäng, 1 poäng x 365 dagar x 5 år)
11 år eller mer i nuvarande lägenhet 1 poäng per vecka (max 1 560 poäng, 1 poäng x 52 veckor x 30 år)
Sammanhängande tid i tidigare boende hos KBAB 1 poäng per månad

Exempel

Om du har bott i samma lägenhet i 20 år fördelas poängen enligt följande:

260 poäng för de fem första åren.
1 825 poäng för år sex till tio.
520 poäng för år elva till tjugo.

Detta ger totalt 2 605 KBAB-poäng.

Logga in minst en gång var fjärde månad

Du måste logga in på mina sidor minst en gång var fjärde månad, annars försvinner dina poäng. Du får ett mejl som varnar innan detta är på väg att hända.

Poäng nollställs när du skriver kontrakt

När du skriver kontrakt på en lägenhet hos oss nollställs dina (och eventuell medsökandes) poäng.

Överlåtelse av poäng

Du kan inte överlåta dina poäng till någon annan.

Två sökande

Om du har en medsökande kan ni inte lägga ihop era poäng när ni söker. Om båda söker lägenheten behandlas era intresseanmälningar separat.

Dela denna sida: Twitter Facebook E-post