Sök

Så söker du lägenhet i Lyktan

Två personer surfar på en surfplatta.

Intresseanmälan för lägenheterna i Lyktan pågick mellan 25:e april och 2:a maj 2017. Nu jobbar vi med att fördela lägenheterna till de som anmält sitt intresse.

Här kan du se hur uthyrningen går till. Även om det inte längre går att intresseanmäla sig, kan du alltid hålla utkik efter restlägenheter och återbud!

sokprocess

Ju tidigare du börjar samla poäng på husgruppen, desto större chans har du att få din önskade lägenhet.

Gör så här:

1. Skapa ett konto

Om du inte redan har ett konto hos KBAB skapar du ett på mina sidor.

2. Ställ in din sökprofil

När du är inloggad på mina sidor, klicka på mitt lägenhetssökande i menyn. Välj därefter min sökprofil.

min_sokprofil

3. Välj husgruppen där Lyktan ingår.

Klicka först på området öster, sedan stadsdelen Färjestad – Rud och slutligen husgruppen Horsensgatan 1, Fadderortsgatan 45. Glöm inte att klicka på sparaknappen.

lagesval_lyktan

4. Gör din intresseanmälan mellan 25 april och 2 maj

Den 25:e april 2017 lägger vi ut två objekt på sidan Lediga lägenheter på kbab.se:

  • Lyktan – 2 rum och kök
  • Lyktan – 3 rum och kök

Du loggar in på kbab.se och gör en intresseanmälan på den lägenhetsstorlek du skulle vilja ha, det vill säga 2 eller 3 rum och kök. Kan du tänka dig både en tvåa och en trea kan du göra en intresseanmälan på båda objekten.

Sista tidpunkt att göra din intresseanmälan är den 2:a maj kl. 23.59.

Den 3:e maj ringer vi till den som har högst poäng på 2 respektive 3 rum och kök. Den personen får välja fritt vilken tvåa eller trea hen vill ha, oavsett våningsplan.

Därefter ringer vi till den som har näst högst poäng, och så vidare. Varje person vi ringer till får välja fritt bland de lägenheter med önskad storlek som fortfarande finns lediga i huset. Håll utkik på kbab.se där vi löpande uppdaterar vilka lägenheter som finns tillgängliga.

Viktigt att veta

  • Se till att vara tillgänglig på telefon från och med den 3:e maj och framåt. Får vi inte tag på dig under 24 timmar går din tur i kön förlorad och vi kontaktar nästa person. Tänk alltså på att ha rätt telefonnummer angivet i din profil på mina sidor.
  • När vi ringer behöver vi snabba besked från dig. Se därför till att bestämma i förväg vilken lägenhet du helst vill ha och vilka andra lägenheter i huset du kan tänka dig.
  • Efter att vi reserverat en lägenhet åt dig per telefon så tar vi en kreditupplysning och referenser. Om dessa är okej kallar vi dig till kontraktsskrivning, annars kontaktar vi dig och förklarar varför du inte kan få den önskade lägenheten.
  • I detta nyproduktionsprojekt tar vi enbart hänsyn till hur många poäng du har på husgruppen ”Horsensgatan 1, Fadderortsgatan 45”. Du kan alltså inte ange några särskilda skäl som på andra lediga KBAB-lägenheter.
Dela denna sida: Twitter Facebook E-post