Sök

Göra jobbet själv

Det säkraste och smidigaste sättet att göra om i sin lägenhet är att låta våra hantverkare göra jobbet. Men du kan naturligtvis även anlita en egen hantverkare eller göra det själv, så länge arbetet blir fackmässigt utfört.

Några saker du bör tänka på när du gör jobbet själv

Skaffa dig kunskap

Ta reda på hur jobbet bäst ska utföras och vilka material som är mest lämpliga. Fråga en professionell färghandel eller rådgör med din bovärd.

Använd bra redskap

Använd bra verktyg och hjälpmedel, fråga i färghandeln.

Var noggrann

Var noga med underarbetet så slipper du bubbliga tapeter, tapeter som lossnar, ojämnheter och fula skarvar. Var också försiktig när du målar. Skydda områden du inte vill ha målade med maskeringstejp. Tänk också på att skruva bort beslag och kontakter innan du målar eller tapetserar så att de inte blir nedfläckade.

Rolla inte på tapeterna

Många har tapetserade väggar hemma, och det är lätt att lockas att bara rolla färg direkt på tapeten. Ibland går det fint, men oftast blir resultatet inte så bra som man hoppats. Skarvar,
bubblor och spacklade hål kommer i dagen och blir extra synliga. Risken finns därför att arbetet du gjort inte blir godkänt vid en besiktning.

Easy Up-tapeter

Om du tänker tapetsera själv, rekommenderar vi att du använder en så kallad Easy Up-tapet. Easy Uptapeter har nämligen hög täckförmåga, är ljushärdiga, fläcktåliga, slitstarka och tvättbara. De håller sig med andra ord snygga i många år. Naturligtvis är de miljöanpassade.
Easy Up-tapeter är som namnet antyder väldigt enkla att sätta upp. Tapetvåderna sätts kant i kant, utan överlapp som på traditionella papperstapeter.

Fråga alltid din bovärd

Till sist, fråga alltid din bovärd innan du börjar göra något på egen hand i din lägenhet. Om du får godkänt av din bovärd minimerar du risken att renoveringen inte blir godkänd vid en besiktning. Skulle det inte vara godkänt riskerar du nämligen att bli återställningsskyldig. Arbetet måste dock alltid vara fackmässigt utfört.

Dela denna sida: Twitter Facebook E-post