Sök

Färgval

När du väl bestämt dig för att göra om där hemma är det dags att tänka igenom hur du vill ha det; färger och mönster på golv och tapeter, träslag på köksluckor och modeller på blandare och vitvaror.

Det finns mycket att välja på och det är inte alltid helt lätt att bestämma sig för vad som känns snyggt och modernt idag och vad som håller i längden.

Tänk igenom färgvalet

När det gäller färgval är det bra att tänka på att alla lägenheter blir större och ljusare med enhetliga väggar och golv i ljusa kulörer. Lugna, ljusa färger tröttnar man inte heller på lika snabbt.
Vill du ha mycket färg hemma är det enklast och minst kostsamt att jobba med färggranna och mönstrade inredningsdetaljer som mattor, gardiner eller kuddar. Dem kan du enkelt byta ut allt efter årstid eller när du helt enkelt längtar efter en förändring hemma.

Att tänka på när du ska välja…

…nytt på väggarna

Med samma tapeter eller färg i en ljus kulör i alla rum så kommer din lägenhet att kännas större och öppnare. Vill du ha något färgglatt på väggarna kan en fondtapet räcka för att skapa djup och kontrast i rummet. Bestäm dig för tapeter ur KBAB:s sortiment eller hitta någon annan läcker tapet som du gärna vill ha (och betala mellanskillnaden kontant). Tänk på att alltid fråga din bovärd innan du sätter upp en tapet som inte tillhör standardsortimentet.

Inom Plusval kan du välja att enbart tapetsera väggar och måla tak eller att dessutom måla om lister och andra snickerier. Färgen på lister och dörrkarmar gulnar med tiden. Så om du ska tapetsera och vill ha ett riktigt fräscht resultat, rekommenderar vi att du målar snickerierna också. Det är lite dyrare men garanterat värt det!

…nya golv

Vackra, nya golv är en riktig trivselhöjare som också förenklar städningen. Tänk på att enhetliga golv i hela lägenheten ger en känsla av harmoni och rymd. Varför inte ett snyggt parkettgolv i ek till exempel? Undantaget är hall och kök där en linoleummatta passar bäst, eftersom golvslitaget ofta blir tuffare där. Idag fi nns snygga vinylmattor som ser ut som sten- eller trägolv och som ger en helt ny karaktär åt rummet.

…nytt i köket

Välj en köksinredning som stämmer överens med din personliga stil och som harmonierar med övriga lägenheten. Tänk på att matcha luckor, kakel och bänkskiva så att det blir snyggt och enhetligt tillsammans. Undvik att blanda olika träslag och tänk på att man lätt tröttnar på starka färger. Även med små medel kan du göra stor skillnad i köket. Nya moderna handtag kan till exempel göra mycket för helhetsintrycket.

...nytt i badrummet

Drömmer du om ett nytt och fräscht badrum att få ta morgonduschen i? Möjligheten finns nu att byta ut ytskikten på golv och väggar och få ett badrum som känns både modernt och trivsamt att både starta och avsluta dagen i. Tänk på att med en neutral bas på golv och väggar blir det lättare att förnya sig efter en tid genom att ändra färg på handdukar, matta och duschdraperi. En praktisk uppdatering av badrummet är också en ny smidig blandare till dusch och handfat. Med ett enkelt enhandsgrepp slipper du krångel och hittar lättare rätt temperatur på vattnet.

Dela denna sida: Twitter Facebook E-post